Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza…
Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza…
Kiszone warzywa używa się w polskiej tradycyjnej kuchni od stuleci. W ostatnich latach jednakże raz za razem wymienia się również…
Kiszonki warzywne są tak silnie związane z tradycyjną kuchnią polską, że uważamy, iż jest to wyłącznie słowiański smakołyk, sporadycznie przygotowywany…
Obecnie z rzadka już jemy obiady składające się z dwóch posiłków. Z powodu ciągłego braku czasu, co generuje konieczność błyskawicznego…
Jedyny w swoim rodzaju smak białej kapusty kwaszonej jest bez wątpienia cząstką środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona składową szeregu potraw i…
Artykuły fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan znowu wróciły na nasze stoły. Do kapusty i ogórków dołączają również nowe,…
W sałatce warzywnej, w zupie, na kanapce lub jako dodatek do drugiego dania – kwaszone ogórki w naszej kuchni spożywamy…
Błędnie jest myśleć, iż barszcz czerwony to zupa typowo na święta, którą jemy przeważnie podczas Wigilii bądź dużych rodzinnych imprez…
Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najstarszych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od…
Sok z kiszonej kapusty ma właściwości prozdrowotne, odkwasza organizm, poprawia odporność i jest prawdziwą bombą witaminową. Ile pić dziennie soku…