
Więcej o pieczywie Kraków.
Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą diety człowieka. Wyrabiane jest z mąki, wody, soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, mak lub słonecznik.
Dlaczego warto jeść pieczywo?
Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do poprawnego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, węglowodany i białka. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Wyłącznie wtedy ma się pewność, iż spożywane wypieki zawsze są świeże.
Ze znakomitych produktów i niezwykłej dbałości o klienta słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb robiony jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co daje gwarancję najwyższej jakości użytych składników i znakomitego smaku.
Nasza lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]